En nybörjarguide för att packa ditt hem för en flytt

När du ska flytta är en av de uppgifter som tar mest tid och kräver mest tålamod att packa alla dina saker och få det gjort i tid tills att flyttbilen kommer. För att komma igång har vi satt ihop en guide för att packa ditt hem så att de saker du behöver göra inte känner sig så överväldigande.

Hur och var du ska börja packa ditt hem

Att flytta är stressande och så överväldigande, och en del av stressen har att göra med att packa hela huset. Det kan tyckas omöjligt till en början. Men med användbara tips och förslag är packning enkel. Se till att du är organiserad och vet vad du ska göra innan du packar den första lådan.

Gör en förpackningslista

När du flyttar bör du börja med en bra förpackningslista för att se till att ditt hushållsgods anländer till din nya destination utan att något går sönder, så att du köper rätt förpacknings- och flyttartiklar.

Allt om att flytta lådor

Flytta lådor har i allmänhet samma vikt och kvalitet som vanliga leveranslådor, såvida du inte köper något tillverkat av tjockare kartong för tyngre förpackningar. Så frågan de flesta har är, ska jag köpa flyttlådor eller leta efter begagnade i livsmedelsbutiker eller fixa ifrån någon vän som just har flyttat?

Kan jag packa med begagnade lådor?

När de flesta av oss klämmer på våra plånböcker nu, att hitta sätt att spara på omlokaliseringskostnader hjälper inte bara att hålla pengar i våra plånböcker, utan kan också hjälpa planeten genom att återanvända förpackningsmaterial och minska avfallet. Begagnade lådor är definitivt ett alternativ, du behöver bara veta var du hittar dem.

Vad man inte ska packa och flytta

Innan du packar, ta reda på vad du inte ska packa, eller åtminstone vad du ska vara försiktig med när du packar. Det finns saker som kräver särskild hantering, föremål som flyttföretag inte flyttar om de inte är ordentligt förberedda.

Radera saker du inte behöver flytta

Fördelen med att flytta är att det tvingar dig att svepa huset och ta bort saker du inte längre använder eller behöver. Den första uppgiften blir att börja bestämma vad man ska sälja, antingen online eller genom att ställa upp på någon loppis och vad man ska ge bort.

Förpackningstips från proffsen

När du packar för att flytta, kanske du undrar om du ska packa det själv eller anställa proffs för att göra det åt dig. I många av våra flyttar har vi inte använt professionella för att packa saker; för de flesta handlar det alltid om att spara pengar.

Kontakta oss för flyttstädning i Göteborg!