Få bort dammet på riktigt

Hej vad är det? Finns det ett tunt lager av damm där igen? Nej! Trotts att du igår under din glesa fritid damsög hela huset för att ta bort varje dammtuss. Hur är detta möjligt?

Ett dammfritt hus

Okej, låt oss vara ärliga: vårt hus kommer aldrig att vara helt dammfritt. Men vad är egentligen damm? Det vi kallar damm är hudflingor, döda hudceller, klädfibrer, husdjurs hår och smuts från utsidan. Så snart dammpartiklar samlas igen känner vi igen det som damm. Damning må också vara den värdelösaste hobby som finns. Så du vill inte spendera en minut längre än nödvändigt. Då är det viktigt att du använder dig utav rätt metod!

Dammsuga!

Först damma och sedan dammsug, gör du det också? Låter det inte som en logisk sekvens? Eftersom du går igenom huset med dammsugaren virvlar dammet tillbaka till möblerna. Slöseri med den tid du spenderade. Så från och med nu, dammsug först och sedan damma. Det kan kännas motsägelsefullt, men det kommer verkligen att spara mycket tid.

Skaffa dammvippa

Eller inte … Bara snabbt med fjäderdamm över skåpet och det är dammfritt igen. Tja, inte bra! Det tar nämligen inte bort damm utan förskjuter det bara. Denna fina vän hjälper dig från land till dike. Kanske bara en envägs fack för damvippan trots allt. Ett bättre alternativ är en mikrofiberduk. Tyget fastnar vid denna duk, så det verkligen är borta.

Spraya bara med rengöringssprej …

Vi förstår att du tycker om att städa ditt hem med en rengöringsspray. Lite här och lite där, lägg en trasa över den så är du klar. Men precis för att du sprayar rengöringssprayen direkt på möblerna, kan det bildas ett lager som lockar damm. Det är bättre att först spraya sprayen på din rengöringsduk eller använda en hink med tvålvatten.

Din dammsugare är en dammbomb!

Om du inte rengör dammsugaren i tid, blir det en riktig dammkanon. Han flyttar inte bara dammet utan spottar också bort dammar obemärkt. Det är därför mycket viktigt att rengöra dammsugaren i tid. Ta ut dammsugarpåsen innan den är full till randen och kom ihåg att rengöra filtren.

Det är bra att veta att du med några enkla justeringar kan ta bort dammet från ditt hem bättre. Ändå kan du inte undgå damm. Eller kanske … En städning kan naturligtvis ta hand om mycket dammarbete.

Om det är dags för en flytt kan det vara bra att få en riktigt ordentlig rengöring. Kontakta oss för flyttstädning i Göteborg!