Flytt och överlämnande

Flytt & överlämnande: rengör lägenheten när du flyttar ut

Alla som har flyttat innan vet att flyttning innebär mycket arbete. Inte bara måste flyttlådor packas, möbler demonteras och en skåpbil eller ett flyttföretag organiseras – den gamla lägenheten måste också rengöras innan ni lämnar den, något som vår flyttstädning i Göteborg skulle kunna fixa. När det gäller flyttstädning är det ofta mycket förvirring. Vi förklarar för dig vad som menas med ett ”flyttstädning” och ger dig några användbara tips för rengöring av din lägenhet när du flyttar.

Överlämna den gamla lägenheten helt ren

Vara sig det för att studera eller av yrkesmässiga skäl så är det otrolig många som flyttar till eller från Göteborg. Är det också fallet med dig? Då rekommenderar vi att du kontaktar ett flyttföretag i Göteborg i god tid. Om du väntar för länge är det möjligt att det borttagningsföretag du vill ha redan är fullbokat på din angivna flyttningsdag.

I allmänhet, när du flyttar ut, måste lägenheten överlämnas i samma skick som det var när du flyttade in: rent, snyggt och utan skador. Små tecken på slitage är normala och behöver inte repareras – såvida inte det anges i hyresavtalet. Dessutom måste alla föremål som inte ursprungligen ingick i lägenheten tas bort. Dessutom måste golv sopas eller dammsugas och avlägsnande av spindelnät bör också övervägas. Om hyresavtalet anger att lägenheten måste överlämnas i ett rent skick, behöver du inte göra en större städning av lägenheten.

Flytta ensam eller med ett flyttföretag?

Du kan på ett säkert sätt spara dig själv att dammas eller rengör fönster. Tung smuts bör definitivt avlägsnas. Å ena sidan skulle detta vara rester från klistermärken eller tejp, kalkfläckar i badrummet eller spår av fett i köket. Särskilt köket ska rengöring överlämnas i alla fall. Så kom ihåg att rengöra kylskåp, ugn, spis och alla andra delar av köket. Naturligtvis kan det inte göra någon skada om badrummet och toaletten lämnas i ett snyggt skick. För att få bästa resultat kontakta oss för flyttstädning i Göteborg.

Hyresberoende regler

Var uppmärksam på vad som anges i ditt hyresavtal. Inte varje hyresavtal har en klausul om att lägenheten måste överlämnas i ett skinande rent skick. I vissa hyreskontrakt finns det också en skyldighet att grundligt rengöra lägenheten.

Men även om du håller dig till förordningen i hyresavtalet kan hyresvärden be om förbättringar. Som regel bör det emellertid inte finnas några problem så länge lägenheten överlämnas städad.