Gör slutstädningen själv eller inte?

Gör slutstädningen själv eller inte? Denna fråga uppstår hos de flesta husägare. För vissa hus är slutstädningen redan en integrerad del av priset, för andra är det en extra tilläggstjänst. Priset kan vara mycket olika beroende på fastighet och resmål. Oavsett vad du bestämmer dig för att lämna fastigheten i rent skick, bör det vara en självklarhet. Men vad måste exakt göras med och utan slutstädning?

Vad du alltid måste göra, oavsett om det är en bokad slutstädning eller utan:

  • Tvätta disken / tömma diskmaskinen
  • Rengör kylen och ugnen
  • Allmän rengöring inomhus och utomhus
  • Rengöring av grill och trädgårdsmöbler
  • Töm sopor eller tomma behållare
  • Avlägsnande av djurhår
  • Möbler som vaser bör vara på sina ursprungliga platser
  • Stäng av elektriska apparater i hushållet

Slutstädning

Slutstädningen inkluderar rengöring av husets fönster, golv, rengöring av bord, hushållsapparater, toaletter och badrum. I grunden kan man säga att huset ska lämnas som man själv skulle vilja få det. Så om du bestämmer dig för att göra slutstädningen själv, bör du tänka på hur mycket tid du kommer behöva läggas ner. Slutstädning är mycket arbete, särskilt för hus som har pool eller bubbelpool. Det är också viktigt att ta med dig nödvändiga rengöringsartiklar, eftersom dessa inte finns på plats. Efter avresan kommer huset att kontrolleras. Om din slutstädning var otillräcklig, måste du förvänta dig att du måste betala för resten av städningen.

Tidsfaktorn

Beroende på husets storlek kan slutstädningen ta några timmars arbete. Som guide kan du ta två till fyra timmar här.

Sammanfattas

Att göra slutstädningen själv eller boka den med det har både fördelar och nackdelar. Särskilt bör du överväga en professionell flyttstädning i Göteborg om du vill spara tid eller pengar. Du bör också tänka på att dagen du lämnar ofta är stressande nog. Så fråga dig själv om du är redo att lägga så mycket energi i slutstädningen den dagen. För som du nu vet har du fortfarande mycket att göra i huset förutom slutstädning. Så titta på din egendom, bestäm vad som ger dig flest fördelar personligen.