Hur rengör du fönsterluckor?

Idag har fler och fler hus fönsterluckor. Mycket praktiskt naturligtvis för att hålla det mörkt inne, men också för att skydda och isolera ditt hem. Eftersom du vill njuta av dina rullgardiner så länge som möjligt är det viktigt att du rengör dina rullgardiner en gång om året.
Men hur ska du rengöra fönsterluckorna?

Vad behöver du?

Du behöver inte mycket för att rengöra fönsterluckorna. Du behöver en mjuk svamp, en mjuk trasa, tvålvatten, smörjmedel och en skruvmejsel.
Använd aldrig högtryckstvätt eller aggressiva rengöringsprodukter när du rengör fönsterluckorna. Detta kan orsaka fläckar och skador.

Rengör fönsterluckornas utsida

Utsidan är lätt att rengöra. Ta bort smuts från delarna med en mjuk svamp och tvålvatten. Torka av lamellerna med en torr trasa.

Rengör insidan av fönsterluckorna

Rengöring av insidan är mycket svårare än utsidan, men det är viktigt att det görs! Om insidan av fönsterluckan förblir smutsig kommer smuts att spridas snabbare och du kommer så småningom att se detta på utsidan.

Ta försiktigt av locket från fönsterluckan. Detta är det bästa sättet att nå insidan. Sänk ned rullgardinen och rengör delarna med en mjuk trasa eller svamp.

Rengör rörliga delar

För en optimal funktion av fönsterluckan är det viktigt att du inte bara rengör insidan och utsidan. Rengör gummit och smörj sedan dem. Använd inte ett smörjmedel för detta, eftersom det bara lockar till smuts.

Arbeta i par

När du rengör insidan av fönsterluckan är det bäst att arbeta parvis. Arbetet blir både roligare och mycket effektivare.

Rengör fönsterluckor av en solskyddsspecialist.

Är du inte intresserad av att rengöra dina fönsterluckor årligen? Då rekommenderar vi att du gör detta av en solskyddsspecialist.

Vi kan rengöra dina fönsterluckor  också och detta smidigt i samband med till exempel flyttstädning i Göteborg.