Rengör fönster utan streck

Varje individ letar efter sätt att rengöra fönster. Det är också värt att veta hur man inte lägger ner alldeles för mycket jobb! Så jag bestämde mig för att föreslå vad och hur man rengör fönstren så att de inte smetas in. Lär dig beprövade knep för rena och glänsande fönster utan streck. Du kan tvätta dem på några ögonblick!

Glöm tråkig och tidskrävande fönsterrengöring. Jag gör det 5-7 gånger om året. Vad ska man göra för att undvika att skrubba dem igen för att det blir strimmor kvar? Det är bäst att använda beprövade knep som gör att du kan minska tiden för att rengöra fönster till ett minimum.

Prylar du behöver för att rengöra fönstren:

  • borste för att ta bort spindelnät och damm
  • hushållsfönsterrengörare i en sprayflaska
  • mikrofiberduk
  • en torr trasa eller en luddfri pappershandduk

Rengör fönstren på en torr och molnig dag

Års erfarenhet av att rengöra fönster, såväl som många misstag vi har gjort genom åren, har lett till att vi förstår en enkel sanning. Om du rengör fönstren på en solig dag kan du vara säker på att det kommer att finnas streck som är svåra att få bort. Så jag lärde mig att rengöra fönster på molniga dagar eller på morgonen eller sent på eftermiddagen. Vi gör det verkligen inte i de ljusaste ögonblicken – och vi rekommenderar inte det heller!

Ta först bort smuts och damm

Ta av gardinerna. Använd dammvippan för att svepa området runt varje fönster med damm och spindelnät. Det är också värt att demontera persiennerna. Tvätta sedan fönsterkarmarna med tvålvatten och lite vinäger. Nästa steg är att damma bort fönsterluckorna – de som inte kan demonteras. För detta ändamål är det värt att torka av alla persienner med en fuktig trasa. Bomullsvita handskar är ett bra sätt att rengöra persienner från damm. Doppa dem bara i en lösning av vatten, diskmedel och vinäger. Lägg den på handflatan och gnugga med fingrarna på varje sida. Först efter att ha genomfört ovanstående steg är det rätta ögonblicket att börja rengöra fönstren.

Välj ett lämpligt rengöringsmedel och spraya generöst på fönstren

Jag minns min mormor tvättade fönstren med en trasa, som hon doppade i vatten med vätska och vinäger. När jag tvättade fönstren i min egen lägenhet, försökte jag den här metoden bara en gång. Eftersom tyget lämnade ”ludd” på fönstren. Dessutom skapade det ränder, även om jag torkade dem med en annan torr trasa omedelbart efter rengöring av fönstren.
Så jag lärde mig att rengöra fönster med en fönsterrengörare med vinäger köpt i ett apotek. Sedan torkade jag dem med en pappershandduk och så städade jag fönstren i flera år. Men nu försöker jag eliminera rengöringskemikalier från mitt liv och jag har hittat några hemåtgärder för att rengöra fönster.

Hemlagade sätt att rengöra fönster

Du bör definitivt använda vinäger för att rengöra fönstren – den är giftfri och har antibakteriella egenskaper. Det dödar bakterier och är mycket billigare än traditionella rengöringsprodukter. Dessutom håller vinägerfönstren blanka och fria från sträck.

Jag lägger 2 matskedar tvättvätska, 2 matskedar vinäger i en sprayflaska och fyll på med vatten. Skaka den och det är klart.

Hur rengör du fönster steg för steg?

Spraya ytan på glaset med hushållsfönsterrengörare. Torka sedan av med cirkulära rörelser med en pappershandduk. Torka av fönstren med en annan bit torr pappershandduk så är du klar. Det är viktigt att ta bort överflödig fukt från varje fönsterhörn. Vid större smuts, särskilt från utsidan, är det värt att använda en svamp för att ta bort smuts.

Du kanske tror att den perfekta tiden att rengöra fönstren är en vacker och solig dag eftersom ljus gör det lättare att se smuts och fläckar. Det är faktiskt bäst att ta hand om detta på en molnig dag, annars kommer solen troligtvis att torka glaset för snabbt och orsaka envis strimmor.