Rengöring av duschkabin – gör duschen redo för nästa hyresgäst

En fin varm dusch. Vem älskar inte det?! Men ju mer du gillar att duscha, desto snabbare blir fula kalkfläckar eller annan smuts ackumulerade, eftersom duschväggar tyvärr är mycket känsliga för kalkavfall. Men det behöver inte stanna så. Vi visar dig de bästa och enklaste tipsen för att hålla din duschkabin snyggare längre så att du enkelt kan flytta ut när det är dags.

Förebyggande istället för att skrubba

I grund och botten, om du regelbundet förhindrar kalk och annan nedsmutsning i duschen, sparar du i slutändan tid, eftersom det inte finns några stora avlagringar som du måste skrubba bort. Det rekommenderas efter varje dusch med en gummiskrapa eller en mjuk, torr trasa för att ta bort vattendropparna från duschväggarna. Det finns till och med så kallade självrensande duschkabiner, från vilka vattnet helt enkelt rullar av glaset på duschkabinen när du duschar. Om du har en sådan duschkabin så kommer också kostnaderna för flyttstädningen att bli lägre eftersom rengöringen av duschkabinen kommer gå väldigt snabbt.

Vad ska jag göra om det finns mögel i duschkabinen

Mögel kan utvecklas snabbt i en duschkabin, särskilt på silikonfogarna. Den ofta fuktiga luften i badrummen säkerställer att det finns en idealisk grogrund för mögel. Ett riktigt insidertips för mögliga områden är högbeständig alkohol som du kan köpa på apoteket. Med detta fuktar du en mjuk miljöduk av hög kvalitet och tar bort de mögliga fogarna. Låt alkoholen fungera i ungefär en halvtimme och torka sedan av kabinen med en annan trasa. Den höga alkoholhalten (minst 65% borde det vara!) Lossar svampen och kan sedan tas bort utan mycket ansträngning. För extremt små och svåråtkomliga hörn kan en tandborste också användas för att ta bort mögel. Om du innan flyttstädning skulle ta bort mögel i duschen så spar du mycket pengar jämfört med om städaren som utför flyttstädningen skulle göra det.

När det väl är dags för flytten

När det är dags flytta ifrån ditt hem så kommer du i de flesta fall behöva professionell flyttstädning eftersom detta för det mesta är ett krav. Om du städar bort de grövsta innan så kommer detta inte vara överdrivet dyrt och du kommer komma undan utan att det svider ordentligt i plånboken. Vi är bäst på flyttstädning i Göteborg och hjälper dig gärna när det väl är dags. Vi finns här för dig och utför flyttstädning alla dagar i veckan i och runt Göteborg.