Ta bort röklukt från huset

Hur tar jag bort röklukt från huset? Vi får ofta dessa regelbundet. Det här är hem där människor har rökt länge, och där invånarna nu vill fräscha upp hemmet. Eller, hem som måste säljas, eller som just har sålts, och som luktar enormt av rök. Andra förfrågningar kommer från fastighetsmäklare och hyresvärdar, som har haft någon i en fastighet under en kort tid och nu sitter fast med en röklukt i hemmet som de inte kan bli av med, oavsett hur ofta de luftar hemmet.

Har nikotinavlagringar och / eller röklukt tagits bort?

Det bör vara tydligt att röklukt är ett stort problem. Oavsett om det är ett hus, rökrum, bil, husvagn eller annat utrymme … röklukt orsakar olägenhet och måste tas bort. Men hur tar du bort en så stark, skarp lukt? Och kan röklukten alls avlägsnas?

Nikotinskala och röklukt

Låt oss ta det från början. När människor röker i ett rum, vare sig det är ett hus, husvagn, bil eller annan plats, orsakar det nikotinavlagringar. Nikotinavlagring är den gul-orange-röda missfärgning som du ser på väggar, tak, fönsterramar till exempel i rum där rökning har ägt rum. De som lider av röklukt lider faktiskt av nikotinavlagring. Denna attack stinker inte bara av cigaretter, utan är också ohälsosam och cancerframkallande.

Att ta bort nikotinutfällningen betyder därför också att ta bort röklukten. När nikotinutfällningen har försvunnit kommer hemmet inte längre att lukta rök.

Det irriterande med nikotinavlagringar är att det inte bara kan tas bort genom att lufta rummet ordentligt eller genom att använda traditionella rengöringsmetoder som dammsugning och torka.

Om du har att göra med ett rum där det finns omfattande rökdoft är vårt råd att aldrig rengöra det själv. Vi erbjuder en professionell service för detta, och rekommenderar alltid kunder att avlägsna nikotinuppsättningar professionellt, detta gör vi i samband med flyttstädningen om detta är något som önskas vid en flytt. I praktiken ser vi att om människor försöker det själva, tillämpar de alltför dyra och extrema lösningar, använder giftiga kemikalier (som ammoniak) som lämnar ohälsosamma rester, eller gör problemet värre.

På denna sida förklarar vi i detalj hur vi arbetar för att ta bort nikotinavlagringar och röklukt på ett professionellt sätt. I videon nedan visar vi hur vi arbetar.

Ta bort röklukten själv

Har du knappast några nikotinavlagringar och ingen missfärgning i ditt hem, och vill du bara ta bort röklukten? I så fall kan du följa tipsen nedan. Dessa tips kommer, om du har tur, att resultera i att du blir av med röklukten men gör ingenting för att bli av med nikotinfläcken och alla tillhörande ohälsosamma effekter av dess närvaro.

Vinäger: Vinägerns kraftiga slipning kan effektivt förstöra obehagliga lukter som röklukt. Gör en blandning av vinäger och citronsaft i en sprayflaska och spraya den runt som en dimma precis som med en luftrenare. Eller placera små skålar med vinäger på olika platser i ett rum.

Bakpulver och aktivt kol: Bakpulver eller aktivt kol runt kan fungera bra för att ta bort röklukt. Du kan placera pulvren i en öppen skål eller sprida dem på en yta.

Malt kaffe: kaffe är inte bara gott att dricka, utan det kan också bidra till att minska lukt. Fyll flera kaffefilter med nymalt kaffe och placera filtren i rummet som luktar rök och låt det sitta i några dagar.

Professionell borttagning av röklukt i huset

Om ovanstående tips inte fungerade, och / eller du letar efter en professionell för att ta bort röklukt från ditt hem eller någon annan plats, har du kommit till rätt plats. Vi kan hjälpa dig och om du ska flytta rekommenderar vi att du kombinerar detta med vår flyttstädning.

För att avlägsna röklukt använder vi en fysisk rengöringsmetod i kombination med ett unikt rengöringsmedel som omedelbart lossnar nikotinavsättningen medan deodoriserar ytan. Det är en ren och säker vattenbaserad produkt. Produkten är helt säker för hud och kläder samt fosfatfri, biologiskt nedbrytbar, icke-brandfarlig och icke-flyktig.

Om den fysiska rengöringen inte är tillräcklig, vilket väldigt sällan händer, kan vi också använda tyngre metoder med hjälp av maskinluftrenare och speciella kemiska luktförstörare.