Tips för en enkel flytt

Låt oss inse det: Om du inte är minimalistisk är flyttning en av de största hushållssysslor där ute, och det kan vara oerhört överväldigande. Men om du kan få ett försprång och förbli organiserad, bör du gå igenom denna enorma process oskadad och vara redo att njuta av ditt nya hem.
Bli organiserad tidigt
Lämna inte något förrän i sista minuten. Om du inte behöver packa upp och lämna bråttom, är chansen stor att du har mellan 30 och 60 dagar att göra en plan och se till att flyttningsdagen går smidigt. Skapa en nedräkningslista och ange allt du behöver för att uppnå vecka för vecka.

Bestäm din flyttstrategi

Hur kommer du att komma från punkt A till punkt B på rörlig dag? För kortare drag bör du skaffa en flyttfirma eller överväga att hyra en lastbil för dagen. Om du har en stor familj att flytta eller om du flyttar långt, borde du fixa en flyttfirma.

Håll dina flyttare informerade

Lådor är en sak, men när du tar hand om de stora, tunga grejerna, är det viktigt att låta dina flyttare veta vad de kan förvänta dig. Kommunicera med ditt rörliga företag och förklara alla krav och förväntningar innan du bokar. Din flyttare måste vara medveten om alla dessa små detaljer för att uppskatta din totala rörelsetid och kostnad och ha rätt utrustning. Det inkluderar att informera företaget om överviktiga föremål (dvs ett piano eller kylskåp), åtkomstbegränsningar (liten hiss, endast trappor, smal uppfart), och om du behöver hjälp med demontering eller montering av möbler.

Välj rätt transport

Om du rör dig på kort avstånd kan du komma undanutan att ta mer än en resa. Men om du inte har den lyxen måste du se till att du har rätt lastbil för att packa dina saker på ett sammanträde. Att välja rätt storlek är särskilt viktigt när du går längre bort eftersom flera resor kan vara ett problem.

Ta chansen att rena

Att flytta är ett bra tillfälle att organisera dina saker och bli av med saker du inte längre använder. Håll en gårdsförsäljning om tiden på året tillåter det. Eller ta dig tid att sortera och donera mjukt slitna kläder, lista möbler till salu, återvinna gamla tidskrifter och kataloger och strimla gamla dokument.

Sätt ihop ett paket

Om mer än en person packar, håll dig organiserad genom att installera ett system. Ange tomma inventeringsark så att en person kan hantera varje område eller rum. Beväpna varje paket med en penna, svart markering och förpackningsmaterial, till exempel tidningar, tejp och lådor.

Kontakta oss för flyttstädningen i Göteborg!